Kulturni centar Surdulica  (maj, 2015)

Objekat Surduličkog kulturnog centra nedavno je obnovljen i modernizovan tako da je i otvoreni prostor oko njega osmišljen u novom, moderno pejzažno-arhitektonskom konceptu i predstavlja rešenje koje će na adekvatan način ispratiti sve ove sadržaje.

Projektom je predviđeno spajanje i prožimanje prirodnih potencijala okoline: obale reke Vrle, pejzaža u pozadini kao kulise urbanom okruženju i savremenog rešenja ovog multifunkcionalnog prostora.

Mobilijar i oprema dizajnerski prate urbani stil okruženja, dok su gabioni – žičane konstrukcije ispunjene kamenom, izbor sadnog materijala i njegova količina usklađeni sa prirodom.

Kulturološki i tehnološki elementi ovog prostora ogledaju se u umetničkim skulpturama, solarnom drvetu i modernim spravama za igru i uživanje najmlađih korisnika.

Prostor je osmišljen tako da uz minimalne intervencije može da se transformiše u koncertnu dvoranu pod vedrim nebom ili izložbeni prostor, a svakodnevno može da služi za rekreaciju, uživanje u prirodi, okupljanje i druženje posetilaca i građana različitog životnog doba.

Buy now